1 κόκορα κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ πολτό κόκκινης πιπεριά
1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
1/2 κιλό φέτα η 300 γρ Μπάτσιο
2 κρασοπότηρα κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
λίγο θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε πολύ καλά (σχεδόν να τηγανισθεί), μέσα σε μια κατσαρόλα τον κόκορα με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι, πιπέρι, και τέλος το θυμάρι. Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί, σβήνουμε τον κόκορα με το λεμόνι σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
Όταν το φαγητό κρυώσει ελαφρώς τότε ρίχνουμε μέσα τη φέτα η το Μπάτσιο (προηγουμένως έχουμε τρίψει το τυρί) , τον πολτό πιπεριάς και ανάβουμε το μάτι για 10 -15 λεπτά ακόμη για να λιώσει το τυρί.
Μπορουμε να σερβίρουμε το φαγητό με πατάτες τηγανητές ή φούρνου και φρέσκο μαρούλι