1 κιλό βούτυρο
2 βανίλιες
2 κρόκοι αυγού
1 μπέικιν πάουντερ
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
500γρ. αμύγδαλα
2
κιλά αλεύρι
1/2 κιλά ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε
για 3/4 της ώρας το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη,
το κονιάκ, τους κρόκους, τις βανίλιες, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ
και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη
πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο
φούρνο. . Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστοί
πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με την άχνη