1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
3 γιαούρτια αγελάδας
1 κιλό ζάχαρη
1
φουσκωτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/3 από ένα φακελάκι
μαστίχα Χίου
3 1/2 κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1
φλούδα λεμονιούΓαρυφαλοκαρφάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε
ένα μπολ αδειάζεις τα δύο γιαούρτια. Γεμίζεις το ένα άδειο κεσεδάκι του
γιαουρτιού με ζάχαρη από το πακέτο του 1 κιλού, το ρίχνεις και αυτό στο
μπολ. Στο τρίτο γιαούρτι ρίχνεις τη σόδα, το ανακατεύεις και όταν
αρχίζει και φουσκώνει το ρίχνεις και αυτό στο μπολ.
Αδειάζεις και
το σιμιγδάλι.Στο τέλος ρίχνεις και την κοπανισμένη μαστίχα (όχι πολύ
γιατί πικρίζει)
Τα ανακατεύεις με ένα κουτάλι, αδειάζεις το μίγμα σε
ένα ταψί (όχι βουτυρωμένο)και το ψήνεις στους 175-180 βαθμούς μέχρι να
πάρει ένα καστανόχρυσο χρώμα. Το κόβεις σε κομμάτια και αν θέλεις
μπήγεις σε κάθε κομμάτι ένα γαρυφαλοκαρφάκι.Αδειάζεις πάνω στο σάμαλι το
σιρόπι χλιαρό και περιμένεις να το ρουφήξει όλο.
Το σιρόπι
Την
υπόλοιπη ζάχαρη την αδειάζεις σε μια κατσαρόλα με το νερό, τη φλούδα
και το χυμό και τα βάζεις να βράσουν. Από την ώρα που θα αρχίσουν οι
"χοντρές φουσκάλες" μέτρησε 3-4 λεπτά , βγάλε την κατσαρόλα από τη
φωτιά, πέταξε τη λεμονόφλουδα και αφησέ το σιρόπι να κρυώσει λίγο.
Πηγή:
bettyscuisine.blogspot.com