1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε
καλά τα κεράσια, αφαιρούμαι το κουκούτσι και τα κόβουμε σε μικρά
κομματάκια. Στη συνέχεια εάν θέλουμε τα αλέθουμε στο μίξερ για να
πολτοποιηθούν.
βάζουμε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη
ζάχαρη και ένα ½ ποτήρι νερό. Βράζουμε τη μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά για
25 - 30 λεπτά ωσότου δέση καλά αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται.
Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αποστειρώνουμε
τα Βάζα και τα καπάκια, βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή και γυρίζουμε τα
Βάζα ανάποδα ωσότου να κρυώσει.