ΔΕΣΠΟΙΝΑ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 1540 Ημερομηνία εγγραφής : 13/06/2010 Ηλικία : 68 Τόπος : ΑΘΗΝΑ
| Θέμα: Σιροπιαστή Γλυκοκολοκύθα Τρι 21 Σεπ - 7:18 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Υλικά (για 4 άτομα) 900 γρ. ψίχα γλυκοκολοκύθας 225 γρ. ζάχαρη 150 ml νερό Χυμό 1/2 λεμονιού 2 κ.σ. καρύδια ή φιστίκια, κοπανισμένα για το γαρνίρισμα Εκτέλεση 01. Προθερμαίνετε το γκριλ. 02. Κόβετε τη γλυκοκολοκύθα σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο. 03. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και ρίχνετε από πάνω τους το νερό και το λεμόνι. 04. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για τουλάχιστον 1 ώρα. Με ένα πιρούνι τα τρυπάτε πού και πού για να δείτε αν μαλακώνουν. 05. Όταν μαλακώσει η γλυκοκολοκύθα, τη βγάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα. 06. Τοποθετείτε τα κομμάτια σε ένα πιάτο και τα περιχύνετε με το σιρόπι της. 07. Πασπαλίζετε με τους ξηρούς καρπούς και σερβίρετε. Tip [color=yellow]Σερβίρετε τη γλυκοκολοκύθα, προσφέροντας στους καλεσμένους σας παγωμένη βυσσινάδα.[/color]yupi.gr | |
|