ΔΕΣΠΟΙΝΑ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 1540 Ημερομηνία εγγραφής : 13/06/2010 Ηλικία : 68 Τόπος : ΑΘΗΝΑ
| Θέμα: Σαλάτα με μοσχάρι και πορτοκάλι Τρι 5 Οκτ - 9:25 | |
| Σαλάτα με μοσχάρι και πορτοκάλι[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Συστατικά2 μοσχαρίσιεςμπριζόλες (περίπου 250 γρ η μια) 5 ½ κ.σ ελαιόλαδο Αλάτι/Πιπέρι 3-4 μεγάλα πορτοκάλια 2 βολβούς φινόκιο ψιλοκομμένο 1 μεγάλο ραντίτσιο 2 σικορέΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ: 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 2 κ.σ χυμό πορτοκάλι 16 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι χοντροκομμένεςΤρόπος μαγειρέματος
1 Άλειψε τις μπριζόλες με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
2 Καθάρισε τα πορτοκάλια και χάραξε τις φέτες να φύγει η μεμβράνη τους
3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι ψήσε τις μπριζόλες για 3 λεπτά από κάθε πλευρά
4 Βάλε το ξύσμα φινόκιου, το ραντίτσιο και το σικορέ (αυτά χοντροκομμένα), μαζί με τις φέτες πορτοκάλι σε μια σαλατιέρα
5 Σε ένα μπολ ανάμειξε το λιωμένο σκόρδο με τον χυμό πορτοκάλι, λάδι και αλατοπιπέρωσε
6 Πρόσθεσε τις ελιές στο ντρέσινγκ και ράντισε με αυτό τα λαχανικά σου
7 Μοίρασε την σαλάτα σε 4 πιάτα και σέρβιρε με τα κομμάτια της μπριζόλας κομμένα σε λεπτές λωρίδες | |
|