ΥΛΙΚΑ ....
1,5 κιλό Χοιρινό μπούτι η σπάλα.
1,5 κιλό πράσσα.
μισό κιλό σέλινο.
2 μεγάλα λεμόνια.
2 αυγά.
200 γραμμ. Ελαιόλαδο .
Αλάτι - Πιπέρι.
ένα μεγάλο ποτήρι κρασί λευκό ξηρό.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ.... Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας και αφού το κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια το αφήνουμε να στραγγίσει. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει για 10 -15 λεπτά.Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τόσο νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας .Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 1 περίπου ώρα .Αφού έχουμε πλύνει τα πράσσα τα κόβουμε λοξά σε κομμάτια των 3-5 πόντων και τα ρίχνουμε τώρα στην κατσαρόλα , ομοίως αφού έχουμε πλύνει και το σέλινο το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά . Τώρα αφού κλείσουμε τη φωτιά ετοιμάζουμε το αυγολέμονο : Χτυπάμε τα ασπράδια και αφού φουσκώσουν και ασπρίσει τότε ρίχνουμε και τους κρόκους , σιγά - σιγά προσθέτουμε και τον χυμό από τα 2 λεμόνια χτυπώντας συνέχεια το μείγμα και προσέχοντας να μην μας κόψει. Με μιά κουτάλα της σούπας παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο σιγά σιγά. Ρίχνουμε περίπου 2-3 κουτάλες. Τώρα όπως έχουμε το μπολ με το αυγολέμονο περιχύνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρεται αμέσως .