| Τα καλύτερα γλυκίσματα!!!!!!!!! | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Τα καλύτερα γλυκίσματα!!!!!!!!! Πεμ 24 Ιουν - 7:51 | |
| ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΝΕΡΟ
Υλικά για μια φόρμα 20cm:
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ αμύγδαλα τριμμένα 150 γρ ζάχαρη άχνη 3 ασπράδια 50 γρ ανθόνερο 90 γρ βούτυρο λιωμένο Λίγη άχνη ακόμα για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, ζεμάτισα τα αμύγδαλα για 2 λεπτά σε βραστό νερό, τα άφησα να κρυώσουν λίγο και αφαίρεσα τα φλούδια. Μετά τα έτριψα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Σε μπολ ανακάτεψα το αλεύρι, την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και την άχνη, έριξα το λιωμένο βούτυρο, τα ασπράδια και το ανθόνερο και ανακάτεψα καλά με ένα πηρούνι. Το μίγμα έγινε σαν πηχτός χυλός,άλειψα με λίγο λάδι μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι, την πασπάλισα με λίγο αλεύρι και άδειασα μέσα το μίγμα.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 40 λεπτά. Άφησα να κρυώσει, το έβγαλα από την φόρμα και το πασπάλισα με λίγη ζάχαρη άχνη. Αυτό το κέικ δεν φουσκώνει αλλά κρατάει μέσα μια υπέροχη υγρασία...
Πηγή συνταγής: bettyscuisine.blogspot.com
| |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Εργολάβοι.. Πεμ 1 Ιουλ - 4:40 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Εργολάβοι [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.].6 φλιτζάνια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα .3 φλιτζάνια ζάχαρη .3 ασπράδια .4 βανίλιες Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C -Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια -Προσθέτετε τα ασπράδια και ανακατεύετε καλά -Πλάθετε σε στενόμακρα κουλουράκια σαν δάχτυλα -Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί -ψήνετε για 20 λεπτά περίπου | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Δίπλες... Πεμ 1 Ιουλ - 4:42 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]1 κιλό αλεύρι σκληρό .4 κουταλιές ζάχαρη άχνη .10 αυγά .1 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ .2 βανίλιες .λάδι για τηγάνισμα .1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη .1 1/2 φλιτζάνι νερό Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι -Ανοίγετε έναν λάκκο, και προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέϊκιν πάουντερ -Αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί -Κόβετε μικρά κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα -Χαράζετε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές -Βάζετε το λάδι να κάψει -Ρίχνετε τις δίπλες και τηγανίζετε -Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές -Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας μία σήτα ή στρατσόχαρτο -Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι -Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνετε να βράσει 5-10 λεπτά -Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Γλυκό Αγριοβύσσινο του κουταλιού Πεμ 1 Ιουλ - 4:47 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.].2 1/2 κιλά αγριοβύσσινα .10 φλιτζάνια ζάχαρη .5 φλιτζάνια νερό .1/4 φλιτζανιού φρεσκοστιμμένος χυμός λεμονιού Ξεπλένετε πολύ καλά τα βύσσινα και τα ξεκουκουτσιάζετε με μια βελόνα ή με το ειδικό εξάρτημα. -Σε μια λεκανίτσα ή μπολ, απλώνετε εναλλάξ τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε στρώσεις εναλλάξ. -Τα ραντίζετε με νερό, σκεπάζετε το δοχείο και το βάζετε για περίπου 12 ώρες στο ψυγείο. -Την επόμενη ημέρα, βάζετε το περιεχόμενο του δοχείου σε ένα μεγάλο τσουκάλι και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά. -Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το γλυκό και η θερμοκρασία του φθάσει περίπου τους 110°C (σύμφωνα με το ειδικό θερμόμετρο), αφαιρώντας ανά τακτά διαστήματα τον αφρό που σχηματίζεται από το βράσιμο. -Αυτό σημαίνει γύρω στα 30-35 λεπτά σε μέτρια φωτιά. -Κατεβάζετε το τσουκάλι από τη φωτιά, αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετείτε σε αποστειρωμένα και αεροστεγή βάζα. -Μπορείτε να σερβίρετε το βύσσινο ως γλυκό του κουταλιού ή ως σιρόπι πάνω από τσίζ-κέικ ή και παγωτό. -Είναι πολύ καλό, επίσης, μαζί με στραγγιστό γιαούρτι. | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Γλυκό κουταλιού Αχλαδάκι Πεμ 1 Ιουλ - 4:51 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]2 κιλά αχλάδια μικρά .120 γραμμ αμύγδαλα καθαρισμένα .5 λεμόνια .5 φλιτζάνια νερό .2 κιλά ζάχαρη .3 κουτ. βανίλια Πλένετε και καθαρίζετε τα αχλάδια, αφαιρείται το κουκούτσι προσέχοντας να διατηρήσετε τα αχλάδια ολόκληρα. -Τα βάζετε σε ένα μπολ με νερό μαζί με το χυμό 2 λεμονιών. -Πριν τα βράσετε, βάζετε ένα αμύγδαλο μέσα στο καθένα. -Βράζετε 2 φλιτζάνια ζάχαρη με το νερό και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού για 5 λεπτά ανακατεύοντας καλά. -Στη συνέχεια βάζετε τα αχλάδια στο σιρόπι και βράζετε για 10 λεπτά. -Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ξαναβράζετε για άλλα 10 λεπτά. -Τα αφήνετε μία ημέρα και μετά τα βράζετε και πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι. -Προσθέτετε το χυμό 2 λεμονιών και τη βανίλια. -Είναι έτοιμα να τα τοποθετήσετε σε βαζάκια. | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Γλυκό Κουταλιού Μήλο Πεμ 1 Ιουλ - 4:52 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] .1 1/2 κιλό φιρίκια (μήλα μικρά) .5 ποτήρια του νερού ζάχαρη .1 1/2 ποτήρι του νερού,νερό .λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα .1 βανίλια Καθαρίζουμε τα μηλαράκια από την φλούδα τους και βγάζουμε από την μέση τα κουκούτσια. -Στην θέση τους βάζουμε από ένα αμύγδαλο -Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τα παραπάνω υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά έως ότου δέσει το γλυκό. -Όταν κρυώσει ,τα βάζουμε σε βαζάκια. | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: λυκό Κουταλιού Πορτοκάλι Πεμ 1 Ιουλ - 4:54 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] .5 χονδρόφλουδα πορτοκάλια .ζάχαρη (βλέπε εκτέλεση για την ποσότητα) .1 βανίλια .1 λεμόνι χυμό .1 κουτί γλυκόζη (προαιρετικά Ξύνουμε τα πορτοκάλια (για να φύγει η εξωτερική επιφάνεια) στον τρίφτη και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό έως ότου η φλούδα τους να γίνει μαλακή. -Μετά τα βγάζουμε από το νερό, τα κόβουμε σε 5 ή 6 φέτες και με το ψαλίδι κόβουμε τα κουκούτσια μόνο. -Μετά τα ζυγίζουμε και όσο είναι το βάρος τους άλλη τόση ζάχαρη ρίχνουμε στη κατσαρόλα. -Στίβουμε προσεκτικά τα πορτοκάλια να φύγει το νερό και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλι κά. - Όταν δέσει καλά και κρυώσει το γλυκό, τα βάζουμε σε βαζάκια. | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Γλυκό Κουταλιού Σταφύλι Πεμ 1 Ιουλ - 4:55 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]2 κιλά σταφύλια .2 κιλά ζάχαρη .1 φλ. νερό .χυμός 1 λεμονιού .1 βανίλια .100 γρ. αμύγδαλα κομμένα στα τέσσερα Πλένετε καλά τα σταφύλια και τα αφήνετε να στεγνώσουν. -Βάλτε το σταφύλι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά. - Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε τη με μια υφασμάτινη πετσέτα και αφήστε τη έτσι για 24 ώρες. -Την επόμενη μέρα ξαναβάλτε την κατσαρόλα να βράσει σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να "δέσει" το σιρόπι. -Λίγο πριν το τέλος προσθέστε το λεμόνι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα. - Ο χυμός λεμονιού δρα ως αντισηπτικό και συντηρητικό, γιαυτό είναι απαράιτητος. -Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά και βάλτε το σε γυάλινα βάζα αποστειρωμένα | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Γλυκό Τριαντάφυλλο Ικαρίας Πεμ 1 Ιουλ - 4:58 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.].2 ποτήρια ροδοπέταλα .2 ποτήρια ζάχαρη .1 ποτήρι νερό .1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού Μαζεύετε τα τριαντάφυλλα, αφαιρείτε τα πέταλά τους και κρατάτε μόνο αυτά που είναι σε καλή κατάσταση. -Πετάτε όσα έχουν αλλοιωθεί. -Βάζετε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. -Τα τρίβετε με τα χέρια σας μέχρι να λιώσουν και να βραχεί η ζάχαρη. -Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό και τα βάζετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση. -Μόλις πήξει καλά το σιρόπι, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού. -Περιμένετε να πάρει μια βράση ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά. -Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πολύ καλά πριν το βάλετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Καρυδόπιτα Πεμ 1 Ιουλ - 5:02 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]3 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη .6 αυγά χωριστά τ' ασπράδια από τους κρόκους .1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη .2 φλιτζάνια αλεύρι .1 σοκολάτα σκέτη τριμμένη .2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ .1 κουταλιά κανέλλα Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C -Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι -Πασπαλίζετε και με ζάχαρη -Βάζετε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, την σοκολάτα και ανακατεύετε -Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προοθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ -Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάτε καλά -Χτυπάτε τ' ασπράδια μαρέγκα -Στο μείγμα της ζάχαρης ρίχνετε τα καρύδια και την κανέλλα -Εναλλάξ μετά το αλεύρι και τη μαρέγκα -Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί -ψήνετε για μία ώρα περίπου -Μόλις κρυώσει πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Κρέμα Καραμελέ Πεμ 1 Ιουλ - 5:07 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] 2 1/2 φλιτζάνια γάλα .1 φλιτζάνι ζάχαρη .4 αυγά .2 βανίλιες .1 φλιτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι .1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι, το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό να κάψει. -Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινίσει -Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα -Μοιράζετε την καραμέλα στα φαρμάκια που έχετε -Βάζετε το γάλα να κάψει -Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια -Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς -Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φαρμάκια -Τοποθετείτε τα φαρμάκια σ' ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας -Βάζετε το ταψί σε μέτριο φούρνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου -Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει -Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει -Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκι | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Λουκουμάδες Πεμ 1 Ιουλ - 5:09 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι .1 κουταλιά μαγιά .1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για τη μαγιά .χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη .1 κουταλάκι αλάτι .λάδι για τηγάνισμα .2 φλιτζάνια ζάχαρη .1 φλιτζάνι μέλι .1 φλιτζάνι νερό .κανέλλα Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το αλάτι -Διαλύετε την μαγιά στο νερό και αφήνετε 10-15 λεπτά -Κάνετε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνετε εκεί τη μαγιά -Ανακατεύετε και σιγά σιγά ρίχνετε νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πηχτός ούτε αραιός -Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί -Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά ζυμάρι -Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και βάζετε τα επόμενα -Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλιτζάνι με το νερό και αφήνετε να βράσει, να γίνει σιρόπι -Ρίχνετε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες -Πασπαλίζετε με κανέλλα | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Λουκούμια Σαβ 17 Ιουλ - 10:22 | |
| .2 κιλα ζάχαρι .1 1/2 φλυτζάνι κορνφλάουερ .6 φλυντζάνια νερό .1 φακελάκι μαστίχα .1 φακελάκι βανίλια .Ροδόνερο .1 σακουλάκι ζελατίνα .1/2 φλυτζάνι καρβουντισμένα ψιλοκομένα αμύγδαλα .Ζάχαρι ΆχνηΑναμιγνύετε την ζάχαρι με το κορνφλάουερ καλά σε μία κατσαρόλα. -Προσθέτετε ανακατεύοντας το νερό, την βανίλια την μαστίχα, το ροδόνερο την ζελατίνα και τα αμύγδαλα. -Βράζετε σε σιγανη φωτια μέχρι να δέσει -Μόλις πήξει το κατεβάζετε και το αδειάζετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. -Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 7 ωρες. -Το βγάζετε απο το ψυγείο το κόβετε σε κυβάκια της αρεσκειάς σας και το κυλάτε σε μία πιατέλα με άχνη ζάχαρι. | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Μουσταλευριά Σαβ 17 Ιουλ - 10:27 | |
| 3 1/2 φλιτζάνια μούστο .1/2 φλιτζάνι νισεστέ .1/2 φλιτζάνι νερό .σουσάμι .κανέλλα .αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπαΒάζετε σε μία κατσαρόλα το μούστο να βράσει -Εν τω μεταξύ στο νερό προσθέτετε το νισεστέ και ανακατεύετε -Μόλις βράσει το μείγμα με το μούστο, ρίχνετε το χυλό από το αλεύρι πολύ λίγο τη φορά ανακατεύοντας πολύ γρήγορα να μην σβολιάσει -Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει (πήξει) -Σερβίρετε σε μερίδες και αφήνετε να κρυώσει -Πασπαλίζετε με κανέλλα, αμύγδαλα και σουσάμι | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Παγωτό Φράουλα Σαβ 17 Ιουλ - 10:31 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.].3 φλιτζάνια γάλα .5 αυγά .2 φλιτζάνια ζάχαρη .4 φλιτζάνια φράουλες .2 βανίλιες Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει -Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη -Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς -Χαμηλώνετε τη φωτιά -Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει -Αποσύρετε από τη φωτιά -Προσθέτετε τις βανίλιες -Αφήνετε να κρυώσει -Εν τω μεταξύ καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες -Σε ένα μπολ τις ζυμώνετε με το χέρι να λιώσουν, προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε -Τις προσθέτετε στην κρύα κρέμα -Το μείγμα τώρα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μια ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Τούρτα με κρέμα πορτοκάλι Παρ 23 Ιουλ - 8:56 | |
| Υλικά για τη βάση:
250 γρ. αλεύρι 160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 160 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι ½ κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουτ.του γλυκού κανέλα 170 γρ. ζάχαρη άχνη Υλικά για την κρέμα:
1 κιλό φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 50 γρ. ζάχαρη 70 γρ. κορν φλάουρ Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το πορτοκάλι και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
Ανακατεύουμε με το χέρι και τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.
Ψήνουμε στους 180οC για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε το κέικ, ισιώνουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια και το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.
Αδειάζουμε επάνω την κρέμα* και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε προαιρετικά με κανέλα.
*Για την κρέμα:
Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 750 γρ. από το χυμό πορτοκαλιού και τη βάζουμε στη φωτιά.
Στον υπόλοιπο χυμό ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Όταν ο χυμός ζεσταθεί καλά (χωρίς να βράσει), ρίχνουμε το χυμό με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν η κρέμα δέσει και αρχίζει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
| |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Τούρτα με λευκή σοκολάτα και γιαούρτι Παρ 23 Ιουλ - 8:57 | |
| 50 γρ. φουντούκι τριμμένο 50 γρ. ζάχαρη μαύρη 50 γρ. αλεύρι 50 γρ. βούτυρο λιωμένο μαρμελάδα βατόμουρο για άλειμμα Υλικά για την κρέμα
280 γρ. γιαούρτι σακούλας σε θερμοκρασία δωματίου 350 γρ. σοκολάτα λευκή 400 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 1 φύλλο ζελατίνας (5 γρ.) Εκτέλεση
Για την βάση:
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και τα πολτοποιούμε έως ότου γίνουν μία μαλακή ζύμη.
Την τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 12-13 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα, κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με κυκλικές και σταθερές κινήσεις.
Προσθέτουμε τη ζελατίνα, που την έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και λιώσει σε ½ φλιτζανάκι του καφέ νερό σε χαμηλή φωτιά.
Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή δηλαδή σε μορφή γιαουρτιού. Ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου μέσα στο τσέρκι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεφορμάρουμε.
Την καλύπτουμε με μαρμελάδα βατόμουρο.
| |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Καρυδόπιτα με κρεμα Παρ 23 Ιουλ - 9:01 | |
| 6 αυγά 1 και 1/2 της κούπας φαριναπ 1 και 1/2 της κούπας καρύδια αλεσμενα (οχι πολυ) 1 κούπα ζάχαρη 1 κουταλάκι μπεικεν 3 κουταλάκια κανέλα 3 ποτήρια χυμό amita πορτοκάλι Σιρόπι
2 κούπες νερό 2 κούπες ζάχαρη Κρέμα
1 ζαχαρούχο 3 κούπες νερό 6 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ μαζί τα 6 πρώτα υλικά και τα βάζουμε σε ένα στρογγυλό μεσαίο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Μόλις ψηθεί ρίχνουμε από πάνω τον χυμό.
Ετοιμάζουμε και το σιρόπι: σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 6-7 λεπτά και το ρίχνουμε και αυτό από πάνω.
Τέλος κάνουμε και την κρέμα ,βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο, το νερό και διαλυμένο σε λίγο νερό το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μεχρι να δέσει η κρέμα.
Την στρώνουμε πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Αν θέλουμε βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Είναι πολύ πιο ωραίο.
| |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Πολύχρωμο ζελέ φρούτων με γάλα Παρ 23 Ιουλ - 9:12 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Πανεύκολο, δροσιστικό και απολαυστικό! Χρόνος ετοιμασίας μέχρι να πήξη το ζελέ! Αφιερωμένο στον Τερατομπαμπά για τα γενέθλεια του, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Υλικά: 3 φακελάκια ζελέ με διαφορετική γεύση και χρώμα 750 γρ. ζεστό νερό 500 γρ. γάλα εβαπορέ 250 γρ. κρύο νερό Εκτέλεση: Η πρώτη μας επιλογή είναι ζελέ με γεύση κεράσι. Αδειάζουμε το ζελέ σ’ ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε 250 γρ. (1 ποτήρι) ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς! Προσθέτουμε 250 γρ. (1 ποτήρι) γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε. Έτοιμο. Στην συνέχεια, διαλέγουμε την πιατέλα ή το μπολ στο οποίο θα φτιάξουμε το γλυκό μας. Εμείς διαλέξαμε ένα ψηλό διάφανο μπολ για να φαίνεται καλύτερα το πολύχρωμο ζελέ μας. Μπορούμε όμως να το φτιάξουμε σε μια ρηχή πιατέλα και να προσθέσουμε επιπλέον δόσεις ζελέ. Έτοιμο. Το αφήνουμε πρώτα να κρυώσει και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Ακολούθως για την δεύτερη στρώση επιλέξαμε ζελέ με γεύση ανανά για να έχουμε κίτρινο χρώμα. Επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία, αδειάζουμε το ζελέ σ’ ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε 250 γρ. (1 ποτήρι) ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς! Ακολούθως, προσθέτουμε 250 γρ. (1 ποτήρι) γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει τελείως. Στην συνέχεια βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και προσθέτουμε την δεύτερη στρώση ζελέ. Προσεκτικά κι όχι από πολύ ψηλά προσθέτουμε το κρύο ζελέ στο μπολ μας! Έτοιμο, το τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Μετά από 2-3 ώρες είναι έτοιμο! Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο! Ζελέ με γεύση φράουλα. Αδειάζουμε το ζελέ σ’ ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε 250 γρ. (1 ποτήρι) ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς! Αμέσως μετά, προσθέτουμε άλλα 250 γρ. (1 ποτήρι) νερό κρύο και ανακατεύουμε. Δεν θελήσαμε αυτή την φορά να προσθέσουμε γάλα για να διατηρήσουμε έτσι αυτό το ωραίο έντονο χρώμα της φράουλας! Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει τελείως. Όταν κρυώσει το ζελέ, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και του προσθέτουμε το ζελέ. Προσεκτικά πάντα προσθέτουμε το κρύο ζελέ στο μπολ μας! Έτοιμο, το τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Και ναι είμαστε έτοιμοι να το τσακίσουμε Ώρα για σερβίρισμα! Ζελεδάκι κανείς? Αυτό πάει στο γκρινιάρικο τερατάκι Και αυτό πάει στο αστεράκι Το συνοδεύουμε με φρέσκες φράουλες! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και πάλι στον Τερατομπαμπά! Παραλλαγές: Είναι ένα γλυκό που ο καθένας μπορεί να αυτοσχεδιάσει και να πειραματιστεί τόσο σε χρώματα αλλά και γεύσεις. Ταιριάζουν όμορφα και μικρά κομματάκια από φρέσκα φρούτα της κάθε γεύσης. ΜΗΝ το παρακάνετε όμως και προσθέστε τα όταν το ζελέ θα έχει αρχίσει να πήζει. Μπορούμε να το φτιάξουμε και σε ατομικά μπολάκια. asteromases | |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Τάρτα με φράουλες.. Κυρ 21 Νοε - 10:18 | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 100 γρ. άχνη 200 γρ. βούτυρο από το ψυγείο 1 αυγό 300 γρ.αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 350 γρ. γάλα φρέσκο 150 γρ। κρέμα γάλακτος 80 γρ। ζάχαρη 1 αυγό 3 κρόκοι αυγών 40 γρ. κορν φλάουερ 1/2 κλωναράκι βανίλιας (ή 1 ανάλογα το πάχος) 500 γρ. φράουλες
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ। Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά।Αφήνουμε τη ζύμη να ''ξεκουραστεί'' για μισή ώρα και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. σε μία φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Απλώνουμε στο εσωτερικό της ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα* και την καλύπτουμε με τα φρέσκα φρούτα. Είναι προτιμότερο να καταναλωθεί την ίδια ημέρα.
Γκλασάρουμε με ζεστή μαρμελάδα.
*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε λεία υφή. Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Μερίδες: 10
| |
|
| |
anna
Αριθμός μηνυμάτων : 923 Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2010 Ηλικία : 60 Τόπος : Αθήνα
| Θέμα: Κέικ κανέλας... Κυρ 21 Νοε - 10:24 | |
| απλό , γρήγορο, εύκολο... και πάνω από όλα μυρωδάτο!!!![Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
τι κάνετε αγαπημένοι μου??? εγώ καλά.. ως συνήθως τρέχω σαν τον βέγγο.. είμαι όμως χαρούμενη, έρχονται τα χριστούγεννα... πολύ αγαπάω αυτήν την εποχή, μου αποπνέει ζεστασιά.. μου αρέσουν τα χιλιάδες χρωματιστά λαμπάκια που με περιτριγυρίζουν παντού.. τα γλυκά των χριστουγέννων.. τα πάντα... φέτος έστησα ήδη το "εργαστήριο" μου, και είμαι έτοιμη να δημιουργήσω.. ελεύθερο χρόνο δεν ξέρω που θα βρω, αλλά κάτι θα σκεφτώ.....λοιπόν στο κέικ μας τώρα...Υλικά120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου300 γραμ. ζάχαρη2 αυγά300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του160 ml γάλα φρέσκο2 κ.σ. βούτυρο λιωμένοκανέλαζάχαρηΕκτέλεσηΤοποθετούμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε την βανίλια και τα αυγά. Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα, και μετά ρίχνουμε εναλάξ το γάλα και το αλεύρι, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 30 λεπτά.Το ξεφορμάρουμε και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.Σερβίρεται και ζεστό.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Σας στέλνω την θετική μου ενέργεια και τα ζαχαρένια φιλιά μου.... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
nostimotato. | |
|
| |
| Τα καλύτερα γλυκίσματα!!!!!!!!! | |
|