1,5 κιλό φράουλες
1,2 κιλό ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε
καλά τις φράουλες αφαιρούμε το πράσινο κοτσανάκι τους και τις κόβουμε
σε δύο κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος τους.
Τις αφήνουμε να
στραγγίξουν καλά και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα και
τη ζάχαρη και τις αφήνουμε περίπου τρεις ώρες ώστε να λιώσει λίγο η
ζάχαρη με τα υγρά της φράουλας.
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι,
ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς για να μην μας κολλήσει και μόλις
πάρει βράσει αρχίζουμε να ξαφρίζουμε. Προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό
λεμονιού και χαμηλώνουμε την φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζει.
Όταν
δέσει την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα γυρνάμε
ανάποδα για μια περίπου ώρα.
Καλή επιτυχία!