ΔΕΣΠΟΙΝΑ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 1540 Ημερομηνία εγγραφής : 13/06/2010 Ηλικία : 69 Τόπος : ΑΘΗΝΑ
| Θέμα: ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ???? Πεμ 17 Ιουν - 3:47 | |
| Μερίδες: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος ψησίματος: 20[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Υλικά 350 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι τριμμένο 1 φλ. τσαγ. ανθότυρο σε τρίμματα 2 μεγάλα αυγά 1 κεσεδάκι γιαούρτι ½ φλ. τσαγ. φρέσκο γάλα 1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένo 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 φέτες ψωμί του τοστ1. Βουτυρώνουμε 4 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 5΄-6΄ και τα στραγγίζουμε καλά. 2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το 1½ φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι, το ανθότυρο και το σκόρδο. Προσθέτουμε ½ κ.γλ. αλάτι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την πάπρικα. Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά. 3. Στο μπλέντερ χτυπάμε το ψωμί ώστε να αλεστεί καλά σε τρίμματα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ξαναχτυπάμε. 4. Ισομοιράζουμε το μίγμα στα ατομικά μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τέλος ισομοιράζουμε τα ψίχουλα. 5. Ψήνουμε σε μπεν μαρί φούρνου στους 180° για περίπου 20΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σταθεροποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε το νοστιμότατο πιάτο στους καλεσμένους μας. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
ΔΕΣΠΟΙΝΑ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 1540 Ημερομηνία εγγραφής : 13/06/2010 Ηλικία : 69 Τόπος : ΑΘΗΝΑ
| Θέμα: Κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα μανιτάρια Παρ 18 Ιουν - 2:11 | |
|
- ΥΛΙΚΑ
- </li>
- 2 φέτες κοτόπουλο φιλέτο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
- 1/3 ενός πακέτου τυριού philadelphia light (70 gr)
- 4 κουταλιές γάλα
- 2 κουταλιές λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
- Καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε. Στην αρχή τα
αφήνουμε μισό λεπτό από κάθε πλευρά για να ασπρίσουν και μετά άλλα 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αν είναι χοντρά.
- Βγάζουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα ελέγχουμε για να
σιγουρευτούμε οτι έχουν ψηθεί μέχρι μέσα. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στο πιάτο σκεπασμένα για να μείνουν μαλακά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Στο τηγάνι μας, χωρίς να αδειάσουμε το λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια
αφού πρώτα στραγγίσουμε το νερό τους και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να σταματήσουν να τσιρίζουν.
- Προσθέτουμε το philadelphia, το γάλα και αρκετό πιπέρι και τα
ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά να δέσει για 5 λεπτά. Αν είναι πολύ νερουλή την αφήνουμε λίγο παραπάνω.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο περιχυμένο με τη σάλτσα.
Μπορουμε να κανουμε και μια μακαροναδα και να το βαλουμε σαν σαλτσα η με τηγανιτες πατατες η πουρε
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ | |
|