Ζύμη μπριζέ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. ζάχαρη
185 γρ. μαργαρίνη σκληρή ή βούτυρο κρύο
50 γρ. νερό
Γέμιση
900 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια τους
1 αυγό χώρια ο κρόκος από το ασπράδι
50 γρ ζάχαρη
1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι
Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
1. Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα κτυπώ με το γάτνζο Κάπα για 30 δευτερόλεπτα ώστε να γίνουν μια ζύμη ελαστική που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
2. Τη βγάζουμε , την κάνουμε μπάλα, τη βάζουμε σε διαφάνεια και στο ψυγείο για 1 ώρα.
3. Σε μπολ ανακατεύουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη και το αλεύρι..
4. Ανοίγω τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα με τον πλάστη σε φύλλο κανονικό, όχι πολύ λεπτό.
5. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας αναποδογυρίζω τη ζύμη πάνω σε φόρμα με κούμπωμα ή τσέρκι Νο 22. Αν βάλετε τσέρκι, θα το ακουμπήσετε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
6. Κόβω τη ζύμη που περισσεύει για να κάνω το 2ο φύλλο που θα καλύψω την πίτα.
7.Αλείφω τη ζύμη στη φόρμα με κρόκο αυγού και βάζω το μείγμα των κερασιών.
8. Πάνω σκεπάζω την πίτα με το 2ο φύλλο.
9. Αλέιφω την επιφάνεια της πίτας με το χτυπημένο ασπράδι και ραντίζω με ζάχαρη.
10. Ψήνω την πίτα για 15 λεπτά στους 210ο και άλλα 35 λεπτά στους 190ο.
11. Καλή επιτυχία!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγή του Παρλιάρου.
Έκανα μερικές αλλαγές στην αρχική συνταγή του Παρλιάρου σε σχέση με το μέγεθος και τους χρόνους ψησίματος. Αύξησα επίσης και το βάρος των κερασιών, γιατί την ήθελα πιο μεγάλη την πίτα. Ο Παρλιάρος την προτείνει σε φόρμα Νο 20.
Αρχικά μπορεί να σας φανεί άγλυκη, αν θέλετε προσθέστε κι άλλη ζάχαρη, όταν κρυώσει είναι κανονική. Δικό σας θέμα είναι η ζάχαρη.
Αν τη συνοδέψετε με παγωτό βανίλια ή ζάχαρη άχνη, η ζάχαρη είναι κανονικότατη.
Το χρόνο τον προσάρμοσα στο δικό μου φούρνο γι αυτό και είναι αυξημένος.
Μας άρεσε πολύ και με παγωτό θα είναι άριστη!!!