Η ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΑΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Η ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΑΣ

ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΓΕΜΑΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟ
 
ΦόρουμΠόρταλLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση
Ζωή στο διάστημα; Throse4
Σύνδεση
Ψευδώνυμο μέλους:
Κωδικός:
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη: 
:: Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου
Πρόσφατα Θέματα
» MIA KAΛΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.......
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΚυρ 14 Απρ - 3:26 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΠαρ 6 Δεκ - 16:54 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» ΓΙΑ ΠΕΣ......
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΠαρ 6 Δεκ - 16:27 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΜΟΥ!
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΔευ 6 Μάης - 3:40 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» KAI TΩΡΑ......ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!!!!!!
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΤετ 17 Απρ - 0:23 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» ΚΑΙ Η ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ.....
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΚυρ 20 Ιαν - 8:48 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

»  ΓΛΥΚΟ ΜΙΛΦΕΙΓ
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΣαβ 8 Δεκ - 1:54 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» Έθιμα των Χριστουγέννων απ’ όλο τον κόσμο!
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΚυρ 2 Δεκ - 22:09 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΚυρ 2 Δεκ - 14:23 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» Γιατί υπάρχει η παλίρροια;
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΤετ 24 Οκτ - 11:39 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» Εθνική έρημος...
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΤετ 24 Οκτ - 11:35 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» Το αστερακι μου!!!!!
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΔευ 22 Οκτ - 4:58 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ προς ολες τις παρα φυσιν ξανθες
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΣαβ 13 Οκτ - 13:19 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» ΟΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ::: ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΠεμ 11 Οκτ - 13:16 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

» ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ......
Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΠεμ 11 Οκτ - 10:53 από ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 15, στις Τετ 10 Απρ - 8:51
ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Συνταγές από το GreekCook.gr
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΖΩΔΙΩΝ

 

 Ζωή στο διάστημα;

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Admin
Admin
ΔΕΣΠΟΙΝΑ


Αριθμός μηνυμάτων : 1540
Ημερομηνία εγγραφής : 13/06/2010
Ηλικία : 68
Τόπος : ΑΘΗΝΑ

Ζωή στο διάστημα; Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Ζωή στο διάστημα;   Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΣαβ 5 Φεβ - 2:22

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Ελπίδες για ζωή στο διάστημα γέννησε η ανακάλυψη της NASA για πάνω από 1.200 πιθανούς εξωπλανήτες εκ των οποίων οι 54 βρίσκονται στη λεγόμενη "κατοικήσιμη ζώνη".

Βέβαια, αυτές οι ανακαλύψεις θα πρέπει να μελετηθούν περισσότερο και να επιβεβαιωθούν με επίγεια τηλεσκόπια και άλλους τρόπους μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το διαστημικό τηλεσκόπιο "Κέπλερ" της NASΑ έχει εντοπίσει 170 ακόμα ηλιακά συστήματα, όπου περισσότεροι από ένας εξωπλανήτης περιφέρονται γύρω από το μητρικό άστρο τους.

Ακόμη 115 άστρα βρέθηκαν να περιτριγυρίζονται από ένα ζεύγος πλανητών, 45 άστρα διαθέτουν τρεις πλανήτες, οκτώ άστρα έχουν σύστημα τεσσάρων πλανητών το καθένα, ένα έχει πέντε και ένα έξι πλανήτες (το "Κέπλερ"-11).

Συνολικά, μέχρι σήμερα, το "Κέπλερ" έχει "δει" 68 πιθανούς εξωπλανήτες με μέγεθος σαν τη Γη, 288 περίπου διπλάσιους από τη Γη ("σούπερ-Γαίες"), 662 μεγαλύτερους με μέγεθος όσο ο Ποσειδώνας και 184 ακόμα πιο μεγάλους, αποδεικνύοντας την εντυπωσιακή ποικιλία που χαρακτηρίζει το σύμπαν.


ΠΗΓΗ:Mediasoup
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://dream.forumgreek.com
CYRANO

CYRANO


Αριθμός μηνυμάτων : 1260
Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2010
Ηλικία : 57
Τόπος : Αθηνα

Ζωή στο διάστημα; Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ζωή στο διάστημα;   Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΣαβ 5 Φεβ - 3:36

Μπραβο Μπραβο Μπραβο Μπραβο Μπραβο Μπραβο
χριστουγενιατικα χριστουγενιατικα χριστουγενιατικα
eisai edw? eisai edw? eisai edw?
geia geia geia
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
CYRANO

CYRANO


Αριθμός μηνυμάτων : 1260
Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2010
Ηλικία : 57
Τόπος : Αθηνα

Ζωή στο διάστημα; Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ζωή στο διάστημα;   Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΔευ 21 Φεβ - 8:24

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
50 δισεκ. πλανητες εκτιμαται οτι υπαρχουν στον Γαλαξια μας. Η εκτιμηση βασιζεται σε ενδελεχη ερευνα ενος 'αντιπροσωπευτικου' τμηματος στην 'ευκρατη' ζωνη του Γαλαξια, οπως φαινεται στην επανω εικονα. Κατα την ιδια εκτιμηση ζωη υπαρχει σε 500 εκατομ. αυτών. Ο πληθυσμος των αστρων εκτιμαται σε 300 δισεκ. στον Γαλαξια, εναντι παλαιοτερων εκτιμησεων 100 δισεκ..[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]



Έχει επεξεργασθεί από τον/την CYRANO στις Δευ 27 Ιουν - 7:46, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
CYRANO

CYRANO


Αριθμός μηνυμάτων : 1260
Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2010
Ηλικία : 57
Τόπος : Αθηνα

Ζωή στο διάστημα; Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ζωή στο διάστημα;   Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΔευ 27 Ιουν - 6:59






Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
CYRANO

CYRANO


Αριθμός μηνυμάτων : 1260
Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2010
Ηλικία : 57
Τόπος : Αθηνα

Ζωή στο διάστημα; Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ζωή στο διάστημα;   Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΤετ 14 Σεπ - 7:39



Αστρονόμοι χρησιμοποιούντες τον κορυφαίο, παγκοσμίως, κυνηγό εξωπλανητών HARPS του ESO ανεκοινωσαν προχθες μια πλούσια συγκομιδη περισσοτερων από 50 νέων εξωπλανητων, μεταξύ των οποίων 16 υπερ-Γαιες, ένας από τους οποίους περιφερεται στο όριο της άκρης της κατοικήσιμης ζώνης του άστρου του. Με την μελέτη των ιδιοτήτων όλων των πλανητων που ευρέθησαν μέχρι τώρα απο τον HARPS, η ομάδα διεπίστωσε ότι περίπου το 40% των αστέρων παρόμοιων με τον Ηλιο έχουν τουλάχιστον έναν πλανήτη πιο ελαφρύ από τον Κρόνο.

Ο φασματογράφος HARPS προσηρτημενος στο τηλεσκόπιο των 3,6 μ. του Αστεροσκοπειου του ESO στην La Silla, στην Χιλή, είναι ο πιο επιτυχημένος ανιχνευτής εξωπλανητών στον κόσμο. Η ομάδα HARPS εχει επικεφαλής τον Michel Mayor (Πανεπιστήμιο της Γενεύης, στην Ελβετία). Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός, 50, εξωπλανητών που ανεκοινώθησαν ποτέ διαμιάς.

«Η συγκομιδή των ανακαλύψεων του HARPS έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και περιλαμβάνει ενα εξαιρετικά πλούσιο πληθυσμό υπερ-Γαιων και πλανητων τύπου Ποσειδώνος που φιλοξενουνται από αστέρες πολύ παρόμοιους με τον Ήλιο μας. Και ακόμα καλύτερα - τα νέα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι ο ρυθμός των ανακαλύψεων επιταχύνεται », λέγει ο Michel Mayor.

Στα οκτώ χρόνια από τότε που άρχισε να αποτυπώνει αστέρες σαν τον Ηλιο χρησιμοποιώντας την τεχνική της ακτινικής ταχύτητας, ο HARPS έχει χρησιμοποιηθεί για να ανακαλύψει περισσότερους από 150 νέους εξωπλανήτες. Περίπου τα δύο τρίτα όλων των γνωστών εξωπλανητών, με μάζα μικρότερη από εκείνη του Ποσειδώνα, ανεκαλύφθησαν από τον HARPS. Τα εξαιρετικα αυτα αποτελέσματα είναι καρπός πολλών εκατοντάδων ολονύκτιων παρατηρήσεων του HARPS.

Εργαζομενοι με παρατηρήσεις του HARPS 376 άστρων σαν τον Ηλιο, οι αστρονόμοι έχουν πλέον βελτιωσει πολύ την εκτίμηση του πόσον πιθανόν είναι ότι ένας αστέρας σαν τον Ηλιο είναι οικοδεσπότης πλανητων χαμηλής μάζας παρομοιας με αυτην της Γης (σε αντίθεση με τους αέριους πλανητες-γίγαντες). Θεωρούν ότι περίπου το 40% των εν λόγω αστέρων έχουν τουλάχιστον έναν πλανήτη λιγότερο ογκώδη από τον Κρόνο. Η πλειοψηφία των εξωπλανητών μάζας ισης ή μικροτερης αυτης του Ποσειδώνος φαίνεται να είναι σε συστήματα με πολλαπλούς πλανήτες.

Με αναβαθμίσεις σε εξέλιξη τοσον στο λογισμικο, οσον και στον εξοπλισμο υλικού, ο HARPS ωθείται στο επόμενο επίπεδο σταθερότητας και ευαισθησίας, για να αναζητήσει βραχωδεις πλανήτες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωή. Δέκα πλησίον αστέρες παρόμοιοι με τον Ήλιο επελέγησαν για μια νέα έρευνα. Αυτοι οι αστέρες είχαν ήδη παρατηρηθεί από τον HARPS και ηταν γνωστό ότι είναι κατάλληλοι για εξαιρετικά ακριβείς μετρήσεις ακτινικής ταχύτητας. Μετά από δύο χρόνια δουλειάς, η ομάδα αστρονόμων ανεκάλυψε πέντε νέους εξωπλανήτες με μάζα μικρότερη του πενταπλασιου από αυτήν της Γαίας.

"Αυτοί οι εξωπλανήτες θα είναι μεταξύ των καλύτερων στόχων για τα μελλοντικα διαστημικά τηλεσκόπια που θα προσπαθησουν να ανιχνευσουν σημάδια ζωής στην ατμόσφαιρα τους, ερευνωντας για ενδειξεις χημικων στοιχειων, όπως η απόδειξη υπαρξεως οξυγόνου», εξηγεί ο Francesco Pepe (Αστεροσκοπειο Γενεύης, Ελβετία), ο επικεφαλής συγγραφέας ενός των πρόσφατων δημοσιευσεων.

Ένας από τους προσφάτως ανακαλυφθέντες εξωπλανήτες, ο HD 85512 β, εκτιμάται ότι θα εχει μόνον 3,6 φορές την μάζα της Γης και ευρίσκεται στην άκρη της κατοικήσιμης ζώνης του αστερα του - μια στενή ζώνη γύρω από έναν αστέρα, στην οποία ειναι δυνατον να υπαρχουν υδατικα αποθεματα σε υγρη μορφη, εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

«Πρόκειται για τον χαμηλότερης μάζας επιβεβαιωμενο εξωπλανήτη, που ανεκαλύφθη με την μέθοδο ακτινικής ταχύτητας, και που ειναι δυνατον να ευρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη του αστερα του, και τον δεύτερο πλανήτη χαμηλης μάζας που ανεκαλύφθη από τον HARPS μέσα σε κατοικήσιμη ζώνη», προσθέτει η Lisa Kaltenegger (Ινστιτούτο Αστρονομίας Max Planck, Heidelberg, Γερμανία, και του Harvard Smithsonian Κέντρου Αστροφυσικής, Cambridge, ΗΠΑ), η οποία είναι ειδικός στην κατοικησιμότητα των εξωπλανητών.

Η αυξανόμενη ακρίβεια της νέας επισκοπήσεως του HARPS επιτρέπει πλέον την ανίχνευση εξωπλανητών μαζας μικροτερης δύο Γηινων μαζων. Ο HARPS είναι πλέον τόσο ευαίσθητος, ώστε να μπορεί να ανιχνεύσει ακτινική ταχύτητα ευρους σημαντικά μικρότερου από 4 χλμ / ώρα - λιγότερο από την ταχύτητα βαδισματος.

«Η ανίχνευση του HD 85512 β απέχει πολύ από το όριο των δυνατοτητων του HARPS και καταδεικνύει την δυνατότητα να ανακαλύψουμε άλλες υπερ-Γαίες στην κατοικήσιμη ζώνη γύρω από αστέρες παρόμοιους με τον Ηλιο», προσθέτει ο Michel Mayor.

Τα αποτελέσματα αυτά κάνουν τους αστρονόμους να πιστεύουν ότι ευρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη και άλλων μικρων βραχωδων κατοικήσιμων πλανητών γύρω από αστέρες παρόμοιους με τον Ήλιο μας. Νέα οργανα μετρησεων προβλέπονται για την περαιτέρω αυτήν αναζήτηση. Αυτα συμπεριλαμβάνουν ένα αντίγραφο του HARPS που θα εγκατασταθεί στο Telescopio Nazionale Galileo στις Καναρίους Νήσους, που έρευνα αστέρες στον ουρανό του Β. Ημισφαιριου, καθώς και ένα νέο και πιο ισχυρό ανιχνευτη πλανητων, που ονομάζεται ESPRESSO, και που θα εγκατασταθεί στο Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (V LT) του ESO το 2016. Κοιτάζοντας περαιτέρω στο μέλλον, επίσης, το οργανο CODEX, που θα εγκατασταθεί στο Ευρωπαϊκό Εξαιρετικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο (E-ELT) to 2020 θα ωθήσει την τεχνική αυτή σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

"Στα επόμενα δέκα εως είκοσι χρόνια θα πρέπει να έχουμε τον πρώτο κατάλογο των δυνητικως κατοικήσιμων εξωπλανητών στη γειτονιά του Ήλιου. Η ύπαρξη μιας τέτοιας λίστας είναι απαραίτητη, πριν μελλοντικά πειράματα αναζητήσουν φασματοσκοπικώς πιθανα σημεία ζωής στην ατμόσφαιρα εξωπλανητων», καταλήγει ο Michel Mayor, ο οποίος ειναι ο πρωτος που ανεκάλυψε εξωπλανήτη περιφερομενο γύρω από έναν κανονικό αστέρα το 1995.


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
CYRANO

CYRANO


Αριθμός μηνυμάτων : 1260
Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2010
Ηλικία : 57
Τόπος : Αθηνα

Ζωή στο διάστημα; Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ζωή στο διάστημα;   Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΤρι 4 Οκτ - 10:30

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Αστρονομοι υπο τον Bill Cochran του University of Texas at Austin, ανεκαλυψαν πλανητικο συστημα περιεχον τουλαχιστον 3 πλανητες, οι οποιοι περιφερονται περι τον κεντρικο αστερα σε συντονιζομενες τροχιες, οπως φαινεται στο σχημα. Ο αστερας εχει 97% της μαζας του Ηλιου και 110% του μεγεθους του. Οπως φαινεται και στο σχημα, οι τροχιες των τριων κεινται πολυ πλησιεστερα στον αστερα απο την τροχια του δικου μας Ερμου. Δυο πλανητες ειναι παρομοιοι με τον Ποσειδωνα, και ο τριτος ειναι μια Υπερ-Γαια, με μαζα 7πλασια της Γαιας μας. Ο δορυφορος Kepler της NASA εκανε τις διαπιστωσεις.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
CYRANO

CYRANO


Αριθμός μηνυμάτων : 1260
Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2010
Ηλικία : 57
Τόπος : Αθηνα

Ζωή στο διάστημα; Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ζωή στο διάστημα;   Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΠεμ 12 Ιαν - 12:36

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

H απεικονιση δεν ειναι βεβαίως η πραγματικη οψη του ουρανου, φιλοδοξει ομως να αποτυπωσει την παρουσια πολλων πλανητων, ακομη και πλανητων στερεου φλοιού και βραχωδους επιφανειας, στην περιφερεια σχεδον ολων των αστερων του Γαλαξια μας. Αυτος ειναι ο κανονας και οχι η εξαιρεση. Κατα τα 16 τελευταια ετη εχουν ανακαλυφθει περισσοτεροι απο 700 πλανητες απο επιγεια τηλεσκοπια, πλεον των 2.235 υποψηφιων πλανητων που ανεκαλυψε το διαστημοπλοιο Kepler της ΝΑSA, που κατατασσονται στην κατω εικονα.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Miα διεθνης ομαδα αστρονομων μετα 6 ετη παρατηρησεων βασιζομενων στην μεθοδο του βαρυτικου μικροεστιασμού, μια βελτιωση του βαρυτικου φακου, κατεληξαν σε συμπερασματα περισσοτερο αξιοπιστα απο τα του Kepler. Η μεθοδος του βαρυτικου μικροεστιασμου μας επιτρεπει να βλεπουμε και πλανητες 1) μακραν των αστερων τους και 2) μικρης μαζας, που δεν ειναι ευκολο με τις μεθοδους του Kepler. Το ανατρεπτικο συμπερασμα ειναι οτι, πλανητες μικρου μεγεθους και βραχωδεις, παρομοιοι της Γαιας, ειναι πολυ περισσοτερο συνηθεις απο αεριους γιγαντες, αντιθετως προς τα ευρηματα του Kepler, λεγει ο Arnaud Cassan (Institut d' Astrophysique de Paris), ο κυρίως συγγραφεας της ερευνης. Επιπλεον οι πλανητες ειναι πολυπληθεστεροι των αστερων, σε μεγαλο βαθμο. Τα τηλεσκοπια που συνεπραξαν ησαν στην Αυστραλια, Ν. Αφρικη και στην Χιλη τα του ESO.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Η αρχη της μεθοδου του βαρυτικου μικροεστιασμου.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
H αρχη της μεθοδου του βαρυτικου φακου


Εγινε επισκοπηση 10 εκατομ. αστερων, και στατιστικη αναλυση των παρατηρηθεντων βαρυτικων εστιασμων κατεδειξε οτι, 1 στους 6 αστερες εχει τουλαχιστον 1 πλανητη τυπου Δια, 1 στους 2 εχει πλανητες μεγεθους Ποσειδωνος, και 2 στους 3 εχουν Υπερ-Γαιες, δηλ. 2- εως 10-πλασιου μεγεθους της Γαιας μας. Η επισκοπηση ειναι ευαισθητη και καλυπτει αποστασεις, απο τον κεντρικο αστερα, που αντιστοιχουν απο την τροχια της Αφροδιτης μεχρι την του Κρονου, και μαζες απο 5-πλασιες της Γαιας μεχρι και 10-πλασιες του Δια. Εκτιμαται οτι υπαρχουν 100 δισεκ. πλανητες παρομοιοι της Γαιας στον Γαλαξια μας, λεγει ο Jean-Philippe Beaulieu (Institut d'Astrophysique de Paris).
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


δεντρο δεντρο δεντρο δεντρο δεντρο δεντρο δεντρο melisoyles melisoyles melisoyles melisoyles melisoyles melisoyles τριανταφυλλο τριανταφυλλο τριανταφυλλο τριανταφυλλο καλαντα καλαντα καλαντα καλαντα καλαντα καλαντα καλαντα καλαντα καλαντα
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
CYRANO

CYRANO


Αριθμός μηνυμάτων : 1260
Ημερομηνία εγγραφής : 16/06/2010
Ηλικία : 57
Τόπος : Αθηνα

Ζωή στο διάστημα; Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ζωή στο διάστημα;   Ζωή στο διάστημα; Icon_minitimeΤρι 31 Ιαν - 13:50

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Το διαστημοπλοιο Kepler της NASA διεπιστωσε την υπαρξη 11 νεων πλανητικων συστηματων, με 26 νεους επιβεβαιωμενους πλανητες. Στην απεικονιση επανω εμφανιζονται σε χρωμα πρασινο τα νεα αυτα πλανητικα συστηματα, με ερυθρο τα μεχρι τωρα διαπιστωμενα απο το Kepler 6 πλανητικα συστηματα με πολλαπλους πλανητες, ενω με γαλαζιο ειναι οι 8 πλανητες του ηλιακου μας συστηματος. Με χρωμα ιώδες ειναι οι πλανητες που αναμενεται ακόμη να επιβεβαιωθουν ως τετοιοι.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Η εικονα δειχνει την κατοψη των πλανητικων συστηματων, ηδη γνωστων και νεων ανακαλυψεων, με πολλαπλους πλανητες, που ανεκαλυφθησαν απο την αποστολη Kepler. Ολων των νεων βεβαιωμενων πλανητων οι τροχιες εχουν ακτινες περιφορας μικροτερες της ακτινας της τροχιας της Αφροδιτης.



melisoyles melisoyles melisoyles melisoyles melisoyles melisoyles τριανταφυλλο τριανταφυλλο τριανταφυλλο τριανταφυλλο καλαντα καλαντα καλαντα καλαντα καλαντα καλαντα καλαντα καλαντα καλαντα δεντρο δεντρο δεντρο δεντρο δεντρο δεντρο δεντρο
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Ζωή στο διάστημα;
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Η ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΑΣ :: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOGS :: BLOG CYRANO-
Μετάβαση σε: