Περιγραφή
Πρόκειται για ένα απλό γλυκό ψυγείου, με μπισκότα και κρέμα, αλλά από πάνω έχει πορτοκαλάδα.
1 πακέτο άνθος αραβοσίτου γιώτης το μεγάλο (εκείνοπου βράζει)
3 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
Οδηγίες
Σε ένα τάπερ ή πιρεξ, βάζω μία στρώση πτι μπερ αφού τα έχω βουτήξει λίγο στο γάλα.Σε κατσαρολάκι βάζω τη μισή
ποσότητα της κρέμας γιώτης 1 ποτήρι ζάχαρη 3 ποτήρια γάλα και το
βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
Ρίχνω το μίγμα πάνω στα πτι-μπερ & βάζω άλλη μία στρώση μπισκότα.
Σε κατσαρολάκι βάζωτην υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Τα βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και το ρίχνω πάνω από τα μπισκότα.
Αφού κρυώσει το γλυκό το τοποθετώ στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!![/b]
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκό αυτό μας το είχε φτιάξει η μητέρα ενός φίλου από το
Βόλο και το είχαμε λατρέψει. Αρχικά από την εμφάνιση δείχνει ότι είναι
το κλασικό γλυκό με το ζελέ από πάνω, αλλά η γεύση δεν έχει καμία
σχέση!!