Ένα καρπούζι 6 κιλά περίπου
Ζάχαρη 2 κιλά
Λεμόντοζο (ξινό) 2
κουτάλια της σούπας
½ φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
Λίγα φύλα σμύρνο
(αρμπαρόριζα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβομε το καρπούζι σε φέτες ,
αφαιρούμαι το κόκκινο και το εξωτερικό πράσινο μέρος από τις φέτες. Στη
συνέχεια τρίβουμε στον τριφτή τη φλούδα που έχει μείνει από το καθάρισμα
Ωσότου συμπληρώσουμε 1 ½ κιλό. Τοποθετούμε το τριμμένο καρπούζι
σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξινό (να το
σκεπάζει) για ½ της ώρας.
Αφού το βγάλουμε και το στραγκίζουμε
ετοιμάζουμε την κατσαρόλα για να το δέσουμε.
Βάζουμε στην
κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά στη συνέχεια
ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και το καρπούζι
και ανακατεύουμε ωσότου δέσει το γλυκό. Προς το τέλος ρίχνουμε και το
λεμόνι. Όταν τελειώσουμε βάζουμε στο γλυκό 2 -3 φύλλα αρμπαρόριζα ,
αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα Βάζα.