Καλημερα Παρεακια, η παλιγγενεσια ας γινει περα απο συνθημα εθνικων επετειων και ευκολη επωδος, και ζωσα πραξη και πραγματικοτητα. Ας θυμηθουμε και αυτους που εστεναζαν υπο τον ζυγον της δουλειας και ηγερθησαν κατα του Πατισσαχ και λογω των επαχθων φορων του 10% που επληρωναν. Ας κανουμε μια νοερη μεταφορα στην σημερινη εποχη και τους σημερινους φορους. Ο Καλβος με τα σπασμενα Ελληνικα του ειπε καποτε οτι του Ελληνος ο τραχηλος ζυγον δεν υπομενει. Η εποχη μας αναμενει τον Καλβο της.
♥♥♥♥♥Καλημερα σε όλους σας φιλαράκια μου.....!Και μη ξεχνάτε αυτά τα λόγια...: Έχεις το δικαίωμα να ρίξεις τον εαυτό σου όσο χαμηλά θέλεις και να τον σηκώσεις πάλι όποτε θελήσεις εσύ. Να θυμάσαι όμως ότι μόνο εσύ έχεις αυτό το δικαίωμα.(Tolkin)♥♥♥♥♥♌
ΥΣ...Το ροζ είναι στην ψυχή μας για να ισορροπεί τα γκρίζα που μας βάζει η ζωή.... για τις υπερδυνάμεις δεν ξέρω, κάτι μπορούμε να σώσουμε, πιστεύω, και με τις δικές μας μικρές δυνάμεις.... προσπάθεια χρειάζεται... και ΚΑΛΗΜΕΡΑ....
Kαλην Ημεραν Αρχοντες, Καλην Ημεραν Αρχουσες Καλημερα Παρεακια ολων των αποχρωσεων και συνιστωσων Καλως Ωρισατε Επισκεπτες και Περιηγητες του Διαδικτυου Ενθυμηθειτε και τον Παυσανια Περιηγητη, τα βασανα και τις κρυφες χαρες του. Στην εδρα μου ειμαι παλιν, ελπιζω να εχεις μονον λιγα βασανα αν θελεις να τα μοιρασθουμε.
Καλημερα και καλη προ των Παθων εβδομαδα. Τα Παθη ερχονται Μαιο-Ιουνιο. Ας φιλοσοφουμε μετ'ευτελειας. Ευτυχως η Ανοιξη εφθασε με βημα ταχυ και μας αποζημιωνει για την ελλειψη ρευστοτητας. Ευτυχειτε.
Καλημερα καλη δυναμη και για σημερα να εχετε φιλοι μου!!!!!!
Φιλια!!!!
Η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμήτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων, και αφετέρου στη παραβολή των δέκα παρθένων.
Καλημερα σας Παρεακια, βιωσατε τον Γολγοθα της παραπαιουσας Ελλαδιτσας μας οσο πιο ανωδυνα γινεται, ο απο μηχανης θεος θα σωσει και παλιν την καταντια μας. Ο συμβολισμος του τροπαριου της Κασσιανης προσδιοριζει τον προβληματισμο της συγχρονης εποχης μας. Ο ιστοτοπος μας με την εορταστικη του εμφανιση ειναι το πιο χαρουμενο λιμανι στο κρατος αυτο. Χαρουμενο Πασχα, οικογενειακο, σ' ολες και ολους!!! Η οικογενεια ειναι το τελευταιο αναχωμα. .
Σημερα η εκκλησία θυμάται το γεγονός της Αλείψεως του Κυρίου υπό πόρνης γυναικός.
Νωρίς το απόγευμα ψάλλεται η Ακολουθία του Ευχελαίου. Ο ιερέας χρίει τους πιστούς με Μύρο, που είναι η απτή απόδειξη της Χάριτος του Θεού, προκειμένου να συγχωρηθούν οι αμαρτίες τους.
Το πρωί γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου. Αρχικά ψάλλονται οι Μεγάλες Ωρες, που περιέχουν ψαλμούς, τροπάρια, Αποστόλους, Ευαγγέλια και Ευχές. Στη συνέχεια ψάλλεται ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής και γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Ακολούθως, τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί ο Κύριος, νεκρός. Το ύφασμα αυτό λέγεται Επιτάφιος.